KOZMETIKA

 

Šamponi so posebej oblikovani in pripravljeni za profesionalno in kvalitetno nego psov. Kolekcijo sestavljajo čistilni šamponi za dlako in kožo, negovalni šamponi za različne strukture in barve dlake, kot tudi zdravilni šamponi za pse, ki uspešno odpravljajo in preprečijo zdravstvene težave dlake in kože. Kozmetika je primerna tako za profesionalno kot za domačo uporabo. Vsebujejo različne negovalne sestavine, ki ohranijo naravno vlažnost kože in dlaki podarijo prožnost in voljnost za oblikovanje ter dlaki povrnejo naravno strukturo. Med sestavinami, ki jih boste našli v naših šamponih so tudi izvlečki zelene gline, ognjiča, kamilice, slezenovca ter najpomembnejše sestavine, ki ohranjajo naravno vlažnost kože in dlake, kot so rastlinski kolagen, keratin, kompleks vitamina B...Šamponi so 10-kratni koncentrati, kar pomeni, da iz 250 ml koncentriranega šampona, dobimo 2,5 l šampona za kopanje psov.

Slika1
.

Šampon za belo dlako: negovalni šampon za pse z belo dlako z dodanim vitaminom E, izvlečki ognjiča, kamilice in titandioksida, je namenjen negi psov s snežno belo in srebrno dlako, zato so vsem naravnim sestavinam v šamponu odvzeta barvila, ki bi lahko sčasoma povzročala obarvanost dlake. Kljub temu šampon dlake ne izsuši, ampak ji vrača naravno vlažnost in prožnost ter ohranja naravno strukturo dlake.

Slika2
.

Šampon za kratko dlako: negovalni šampon za večji sijaj dlake z jojoba oljem, izvlečki iz lanenih semen in vitamini B5, je namenjen negi kratkodlakih psov, kjer želimo doseči visok sijaj dlake. Sestavine šampona z naravnimi dodatki prehranijo dlako on korena do konic. Šampon je primeren predvsem za kratkodlake pasme s priležno dlako, uporablja pa se lahko tudi za nego dolge dlake, kjer želimo poudariti visok sijaj dlake in intenzivnost barve. Šampon je primeren za nego vseh kratkodlakih psov, neglede na barvo in strukturo dlake. Zelo je priljubljen tudi pri razstavnih psih, ki imajo dlako v kondiciji za trimanje.

Slika3
.

Šampon z 2 v 1: negovalni šampon z balzamom z dodanimi izvlečki morskih alg in lanenih semen je izdelek, ki bi ga lahko poimenovali kar dva v enem. Ta šampon je primeren predvsem za kopanje psov, katerih dlaka se rada sprijema in je zahtevnejša za česanje in sušenje. Priporočamo ga predvsem za nego goste, dolge in sprijete dlake, katero želimo po kopanju razčesati in preprečiti novo vozlanje in sprijemanje.

Slika4
.

Šampon za pasje mladiče: šampon za mlade pse z jojoba oljem, vitaminom B5 in dodatki iz lanenih semen je posebej nežen šampon, pripravljen za nego mladih kužkov od 2 tedna starosti naprej. Njegove sestavine varujejo nežno kožo in dlako.

Slika5
.

Šampon z zeleno glino: univerzalni šampon z zeleno glino, rastlinskim kolagenom in keratinom, je namenjen pogostemu kopanju psov, ne glede na vrsto in tip dlake, ter pasmo psa. Šampon hitro, kvalitetno in globinsko odstranjuje umazanijo z dlake in kože in ji vrača naravno vlažnost. Šampon je primeren za kopanje zelo umazanih psov, v salonih za nego psov pa se uporablja za osnovno čiščenje dlake pred uporabo negovalnega šampona.

Slika6
.

Hypoalergen šampon za pse: šampon za pse, nagnjene k alergijam z dodanim chlorhexidinom in izvlečki grenivke, je posebej pripravljen šampon za nego in kopanje psov z občutljivo, poškodovano kožo in dlako z znaki alergij. Šampon uspešno odstranjuje srbečico, razkužuje, deluje proti gljivicam in preprečuje razvoj mikroorganizmov ter s tem preprečuje in odstranjuje obarvanost dlake na tačkah in intimnih predelih.

Slika7
.

Krema za nego tačk in smrčka: krema za nego blazinic in smrčkov psov je preventivno namenjena vzdrževanju naravne vlažnosti in prožnosti občutljivih blazinic in smrčkov. Blazinice in smrčki so mnogokrat razpokani ali poškodovani od hoje po grobih površinah in kopanju po zemlji. Z rednim nanašanjem kreme preprečimo pokanje kože, preventivno pa koži povrnemo naravno vlažnost. Krema je primerna za uporabo pozimi in poleti, ko so pasje blazinice in smrčki zaradi nizkih ali visokih temperatur toliko bolj občutljivi. Pozimi priporočamo uporabo kreme kot zaščitno kremo pred soljo.

Slika8
.

Spray za razvozlavanje: spray za razvozlavanje sprijete in zvozlane dlake je primeren za nanašanje na mokro ali suho dlako. Spray sprijeto dlako zmehča in vozel napihne, da ga lažje razčešemo in razvozlamo. Izpiranje ni potrebno.

Slika9
.

Šampon proti zajedalcem: Šampon za odstranjevanje bolh ter drugih zajedavcev je eden redkih šamponov, ki uspešno odstrani zajedalce, pri tem pa ne izsuši in ne poškoduje kože in dlake. Primeren je za pse vseh starosti. Šampon za odstranjevanje zajedalcev in bolh je 10-kratni koncentrati, kar pomeni, da iz 250 ml koncentriranega šampona dobimo dva litra in pol šampona za kopanje psov.

Šampon  v plastenki zmešajte z vodo, v razmerju 1:10 in ga enakomerno nanesite na kožuh psa. Šampon z rokami vtrite v kožuh. Začnite na hrbtnem delu, nadaljujte na prsnem košu in nato še v smeri tačk. Glavo šamponirajte na koncu in pazite, da šampon ne zaide v oči. Če nimate plastenke za mešanje šamponov, nanesite nekaj kapljic šampona na dlani, ga v dlaneh razmažite in nežno vtrite v kožuh. Šampon za dolgo dlako pustite delovati nekaj minut, nato ga temeljito izperite. Izpiranje šampona začnite na glavi in nadaljujte preko hrbtnega dela proti tačkam. Postopek ponovite še enkrat.

Slika10
.

Dišave za pse: dišave so iz naravnih materialov in omogočijo psom, da lepo dišijo, kot da so ravno stopili iz pasjega salona. Enostavno ga nanesete direktno na pasji kožuh, pazite le, da deodorant ne pride v stik z očmi. Deodorant je idealen med eno in drugo nego, ali pa ko za kopanje psa ni primeren čas. Z deodorantom lahko odišavimo tudi pasje ležišče, kavč oziroma vse površine, za katere želimo, da lepo dišijo. Na voljo so seodoranti v treh različnih okusih: limeta in kokos, papaja, kivi.

tacke